loading...
American History X

American History X 1998 Online Subtitrat

Premiera: 30 octombrie 1998Durata: 119 min.

Vezi Acum American History X 1998 Online Subtitrat in romana calitate HD. American History X este un film lansat in 1998 de crima, drama super!
Vezi acum online gratuit!

Video trailer

Director

Tony Kaye
Director

Actori

Edward Norton isDerek Vinyard
Derek Vinyard
Edward Furlong isDanny Vinyard
Danny Vinyard
Avery Brooks isDr. Bob Sweeney
Dr. Bob Sweeney
Jennifer Lien isDavina Vinyard
Davina Vinyard
Ethan Suplee isSeth Ryan
Seth Ryan
Stacy Keach isCameron Alexander
Cameron Alexander
Guy Torry isLamont
Lamont

Descriere American History X

Povestea X a Americii – Edward Norton este Derek Vinyard, un adolescent neo-nazist care crede cu fervoare în surpremația ariana dupa ce este sedus de mesajul periculos al gurului rasist Cameron (Stacy Keach).

Într-o seară, fratele său mai mic, Danny, vine cu răsuflarea tăiată și îi relatează cum mai mulți tineri de culoare i-au vandalizat mașina. Fără să stea pe gânduri, Derek înșfacă o arma de foc, iese din casă și descarcă toate gloanțele de pe țeavă în tinerii turbulenți. Judecat și condamnat la trei ani de închisoare, Derek își va revizui în detenție atitudinea intolerantă și se va reîntoarce în libertate un cu totul alt om.

Între timp, fratele său îi calcă apăsat pe urme, devenind un skinhead veritabil sub oblăduirea lui Cameron care îi inoculează în minte ura împotriva evreilor, negrilor și asiaticilor.

Când Danny scrie la cursul de istorie o recenzie favorabilă cărții de căpătâi a nazismului, Mein Kampf de Adolf Hitler, profesorul său de istorie, care este negru, îl convinge să se înscrie în cursul său cu circuit închis intitulat American History X. Tema pe care o primește Danny este aceea de a scrie un referat despre fratele său care a fost pe vremuri elevul aceluiași profesor. Astfel, regizorul introduce, prin flash-back-uri în alb și negru povestea lui Derek, până în noaptea în care i-a ucis pe tinerii de culoare. Ultima parte a filmului se axează pe încercarile lui Derek de a-și împiedica fratele să comită greșelile pe care le-a comis el.

Titlu original

American History X

Nota IMDb8.5 din 910,487 voturi

Lasa un comentariu